Počet položek: 0 0,- CZK

Oliva Serie V Melanio Figurado

Představení doutníku Oliva Serie V Melanio v netradičním formátu Figurado. Vyzkoušejte tento tradiční formát, který je opět v oblibě.

Doutník Oliva Serie V Melanio ve formátu Figurado

Tradiční formát

Doutníky Oliva ze série V Melanio patří mezi nejvyhledávanější doutníky těšící se vysoké oblibě. Odráží se to i ve vysokém hodnocení prestižních publikací jako Cigar Aficionado, nebo Cigar Insider. Právě figurado získalo ocenění doutník roku 2014 v CA a Cigar Insider hodnotil doutník 96/100 body. 

Figurado patří mezi formáty, které jsou méně obvyklé (a měli bychom hovořit o vitole s názvem Diadema). Pata doutníku je zúžená a "rozjezd" je méně intenzivní.

Oliva Figurado

Zapáleno

Ořízl jsem V-Cut cutterem Xikar a vyzkoušel studený tah. Příjemná tabáková, mírně pepřová chuť. Zapálil jsem tryskovým zapalovačem a peprná síla se přenesla i do kouře. Po 2-3 potaženích však ustoupila a dostavil se chuťový vjem, který provázel celé kouření: tabáková poměrně silná avšak velmi pěkná chuť se stopami kávy a kakaa. 

Doutník měl ukázkový tah, kouřil jsem ho téměř hodinu a půl a hoření rovnal jen jednou. Po celou dobu doutník držel příjemnou, již zmiňovanou chuť, která se zhruba v polovině zjemnila (zacítil jsem karamel), aby ke konci opět nabrala na síle. 

 Oliva Figurado 3    

Oliva Serie V Melanio je vynikající doutník plněný a vázaný tabákem z Nikaragui a doplněn o krycí list z Ekvádoru. 

Doba kouření: 60-75 minut
Délka: 16,51 cm
Průměr: 2 cm
Formát doutníku: Figurado (Diadema)

Martin Wagner

Oliva Serie V Melanio Figurado - 1988517 -
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.