Počet položek: 0 0,- CZK

Don Kiki (Red Label, White Label, Gold Label, Platinum Label)

Doutníky Don Kiki ve čtyřech různých provedeních: Red Label, White Label, Gold Label a Platinum Label. Jaký za to stojí?

Doutníky Don Kiki

Červený

Doutník Don Kiki Red Label je nenáročný. Není totiž každý den čas a chuť objevovat chuťové nuance ve vyzrálém tabáku. Někdy je prostě jen chuť zapálit si dobře udělaný doutník a vychutnat si jeho jasně stanovené chuťové parametry. Být nenáročný není negativ, ale naopak velké plus tohoto doutníku Don Kiki.

Chuť je od počátku velmi příjemná, nese s v ní oříšek, čokoláda a smetana. Stejný je i kouř doutníku: plný a voňavý. S ubývajícím tabákem se uvedený chuťový profil násobí a ustupuje, ale stále v něm cítíme oříšek a jemnou sladkost čokolády. K doutníku se hodí nasládlý rum (Ron Espero, nebo Austrian Empire Navy), ale stejně tak si jej užijete i s jiným premiovým alkoholem, nebo dobře připravenou kávou, nebo kvalitní čokoládou. 

 

Bílý

Doutník Don Kiki White Label patří mezi nejžádanější doutníky v USA pro tzv. každodenní kouření. Jeho síla je v lehkosti. Jde o poměrně slabý doutník, který se skvěle kouří, tzv.nevystřelí vás z kecek. Můj dojem byl velmi pozitivní, přestože vyložené slabé doutníky nevyhledávám. White Label je ze sklizně roku 2013 (proto druhý ring s údajem Harvest of 2013). Chuť je dřevitá (cedr) a smetanově nasládlá. 

Zlatý

Krásný zlatý ring a ještě druhý na patě doutníku vás určitě zaujme. Jeho chuť, podpořena maduro tmavým krásně olejnatým listem je silnější než výše uvedené dva. Jde o doutník s kořenitým projevem doplněným o cedrové náznaky. Intenzita mírně stoupá s ubývajícím tabákem. Doutník je velice příjemný a ocení jej i zkušení kuřáci. 

Platinový

Platinová řada má opět krásné lesklé ringy. Oproti zlatému Kikimu je v chuti intezivnější jak cedr, tak i koření. Navíc jsem cítil i kávu a jemnost čokolády. To vše podpořeno hutným smetanovým dýmem. 

Nové blendy již Enrique Berger, syn polského emigranta, který si zamiloval doutníky a obohatil nabídku o své nikaraguiské kousky, už nepřipraví. V roce 2014 zemřel. Jeho žena Karen však pokračuje dál nejen s doutníky pod značkou Don Kiki, ale pod svou vlastní K by Karen Berger. 

Jak bych doutníky Don Kiki seřadil podle dojmu?

  1. Don Kiki Red Label
  2. Don Kiki Platinum Label
  3. Don Kiki Gold Label
  4. Don Kiki White Label LE 2013
Don Kiki (Red Label, White Label, Gold Label, Platinum Label) - 1988518 -
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.