Počet položek: 0 0,- CZK

Jak balím doutníky

Tento článek nepojednává o tom jak sám vyrábím doutníky, ale o tom jak je připravuji pro odesláním zákazníkům :-)

Doutníky jsou uchovávány v optimálním stavu jak jen to středoevropské podnebí dovoluje. Přibližně 20° Celsia teplota místnosti a vlhkost kolem 70%. K uchovávání doutníků používám systém Boveda, který mám vyzkoušený a považuji ho za nejlepší k udržení stabilní vlhkosti.

Doutníky, které si objednáte zkontroluji zda je v pořádku. Kontroluji především neporušenost krycích listů. Většina doutníků je balena do celofánu ze kterého ho nevynádvám a může se tedy stát že něco přehlédnu, nebo se krycí list poškodí při cestě. V tom případě mě, prosím hned informujte a zjednám nápravu.

Doutníky zásadně nemačkám jak je to občas k vidění v obchodech kdy si zájemci "zjišťují" pružnost náplně, pevnost krycího listu, nebo vlhkost. Domnívám se, že je to zbytečné a jen může dojít k poškození samotného doutníku.

Následně doutníky vložím do sáčku, vysaji vzduch a obvykle přichází na řadu balení do bublinkové folie. Poté doutníky vložím do kartonové krabičky a expeduji.

Pakliže je v objednávce celý box, bublinkovou folií obalím celý box aby nedošlo k poškození. Téměř vždy se snažím vložit k doutníkům 8 gramový sáček Boveda k udržení vlhkosti.

Máte dotaz k tomuto článku? Napište do komentářů, nebo mi pošlete zprávu!

Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.