Počet položek: 0 0,- CZK

Nestandardní vzhled doutníku

Plume (bloom) nebo plíseň

Otevřeli jste svůj humidor, nebo vyjmuli doutník ze tuby a jdou na vás mrákoty protože doutník je pokrytý bíým povlakem? Plíseň. Napadne vás ihned...

Můžu vás uklidnit, s největší pravděpodobností byste se měli spíš radovat. Jde totiž o tzv. plum, nebo-li bloom. Je to přirozený jev, který způsobují oleje obsažené v tabákových listech. Znamená to, že váš doutník přirozeně stárne. Jde o lehký krystalický povlak, na rozdíl od plísně není "trojrozměrný".

Plum byste měli snadno setřít prstem, nebo nehtem. Je bílý a nezanechává stopy na doutuníku. Plíseň, které jste se báli má spíš bílošedou barvu a zasahuje i do náplně. To je skutečně špatné a zasažené doutníky nekuřte: humidor vydezinfikujte (izopropyl alkoholem) a založte znovu. 

Rozvoji plísní v humidoru předejte udržováním ideální vlhkosti, pravidelným větráním a případně přeskládáním doutníků. Své doutníky kontrolujte a zabezpečte jim co nejideálnější podmínky. Podpořit to můžete i používáním systému Boveda.

Zelené nebo bílé skvrny

Na svém doutníku můžete najít zelnou, nebo bílou ohraničenou skvrnu (nebo i více). Opět vás může napadnout, že jde o vadu, která vám znemožní, nebo zkomplikuje kouření. 

Takové skvrny vznikly kapkou vody, která zasáhla list tabáku, nebo chlorofylem. Je to jen estetická vada a nijak neznemožní či ochudí váš požitek z kouření doutníku. 

Nestandardní vzhled doutníku - 1988536 -
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.