Počet položek: 0 0,- CZK

Výroba doutníku

Jak jsou doutníky vyráběny a jaké známe formáty.

Jak vlastně vzniká doutník?

Doutník tzv. long filler je odedávna ručně výráběný mistovský kousek, který si zaslouží pozornost a čas při konzumaci. Jak ale vlastně doutník vzniká?

Vše začíná semínkem: z lžíce smene vyroste 5 akrů doutníkového tabáku. Když přijde čas sklizně začnou pracovníci plantáže sbírat listy. Vždy odpspda nahoru. Nejjemnější chuť mají listy zvané Valdo. Listy ve středí části rostliy se nazývají Seco a mají středně silnou chuť. A nakonec Ligero jsou listy vystavené slunci a jejich chuť je tudíž nejvýrzanější. 

Listy se sváží a nechají vyvěsit a vysušit na cca 8 týdnů.

Listy fermentují, nebo-li zrají. Během této doby se z tabáku uvolňuje amoniak a jiné přírodní látky. Špatně fermentovaný tabák nechutná dobře, je ostrý a často zhasíná. 

Doutník se skládá ze tří částí: krycí list, vázací list a náplň. Náplň může být směsí více druhů tabáku a ta se balí do vázacího listu a následně se formuje aby získala požadovaný formát. Poslední fází výroby doutníku je opatření krycím listem. Nakonec se doutníky uchovají ve speciální místnosti a zrají. 

Doutníky resp. tabák může také zrát v sudech po alkoholu což mu dává nový rozměr.

 

 Jaké jsou formáty doutníků?

Většina výrobců si označuje své doutníky svými označeními, ale přesto mnoho doutníků má jednotné názvosloví ( robusto, churchill apod.)

 

Výroba doutníku - 1988534 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.