Počet položek: 0 0,- CZK

Saga Short Tales TOMO II

Doutníky Saga Short Tales od De Reyes rozhodně stojí za pozornost. Jak mi chutnal TOMO II? A čím je zajímavé balení těchto doutníků?

Doutníky Saga patří pod značku De Reyes. Řada Short Tales vychází z konceptu několika různých blendů s jednotným vzhledem boxů, ale k těm se ještě dostanu.

4706A57A-EBB6-4684-99B3-61EF562467BA.jpeg

 Saga Short Tales nemají za cíl být mainstreamem, ale už z množství v boxu, kterých je buď 10 nebo 15, je patrné, že jde o doutníky   s ambicí být vzácnější, jak výrobce uvádí: „vzácný klenot, který si kuřák užije obklopen vzpomínkami a příjemnými pocity“.

 TOMO II je ve vitole Belicoso 5x54 s krycím listem Cotui (je pojmenován podle centrálního regionu Dominikánské republiky, kde je   pěstován). Doutníky jsou baleny do velmi originálního a nutno podotknout, že jedinečného boxu. Jde o knihu: na několika patinovaných   listech je „krátký příběh“ a na něj navazující prostor pro uložení doutníků. Každá vitola má jiný box s různým provedením. Tomo je   španělský výraz pro svazek. TOMO II jsou baleny po 10 kusech.

 Krycí list je lesklý, tmavě hnědý, tvar Belicosa je dodržen. Prstýnek se skládá ze dvou částí: zlatý perforovaný s logem značky a zelený   s označením Short Tales.

 Vůně nezapáleného doutníku je příjemně tabáková, můžeme cítit i dřevitost. Zapálením se rozvine mírná štiplavost peprnosti, která však   po chvíli odeznívá a protlačuje se cedrová dřevitost s příjemnou sladkostí, které se občas dotkne kožená chuť a ořechy. Já cítil v začátku   i malinko anýzu. Tyto chuťové projevy se objevují prakticky až do třetí třetiny. Kouř je krásně hutný a voňavý.

04460D60-86C6-46A9-8593-FF33238E1708.jpeg

 Doutník Saga Short Tales TOMO II je pozoruhodný doutník z Dominikánské republiky plněný směsí tabáku z dominikánského a severoamerického tabáku vázaný do listu z Indonésie s krycím listem ze zmíněného Cotui listu z Dominikánské republiky.

TOMO II je středně + silný doutník, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Jde o skvělý dárek – nejen díky množství v boxu, ale také i originálním

 vzhledem krabice.

Saga Short Tales TOMO II:
Tvar: Belicoso
Délka: 12,7 cm
Průměr: 2,1 cm
Ring Gauge inch: 54

Saga Short Tales TOMO II - 1989617 -
Saga Short Tales TOMO II - 1989618 -
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.