Počet položek: 0 0,- CZK

Romeo y Julieta Short Churchill

Kubánský klasický doutník značky Romeo y Julieta ve formátu Short Churchill patří mezi klasiky humidorů s kubánskými doutníky.

Kubánská klasika

Doutník Romeo y Julieta Short Churchills je bezesporu klasickým doutníkem kubánské provenience a zná ho mnoho i svátečních kuřáků. Jde o kratší variantu doutníku s označením Wide Churchills. Vybral jsem ho pro kouření i recenzi i z důvodu malé vady na doutníku (odloupnutý kousek krycího listu), který zabraňoval jeho prodeji. Krom této maličkosti nevykazoval žádnou vadu a šlo doutník lahodící oku.

Doutníky Romeo y Julieta se mi vždy líbily. Neokázalý, ale tradiční prstýnek, krásně oříškové krycí listy a příjemná vůně kubánského tabáku. Ne vždy byly ale uspokojivé. Nic moc tah a malé množství dýmu se opakovaly až příliš často a proto jsem častěji sahal po Upamnnovi, nebo Partagasu. Řada Wide Churchills mě ale vždy chutnala a téměř nezklamala. Short Churchill díky svému kratšímu formátu na řadu přicházel spíš sporadicky.

Konstrukce a zapálení

Doutník Romeo y Julieta Short Churchills je Robusto dlouhé 12,4 cm s prstýnkem 50 a průměrem 1,8 cm. Kouřil jsem ho kolem hodinky. Kromě malé vady zmíněné výše není co vytknout. Pevný krycí list, utažení typicky kubánské (tedy dost) a krásné zbarvení krycího listu.

Oříznuto Cutterem Visol od Perdomo a zapáleno jednotryskovým reklamním zapalovačem stejné značky. Vše uspokojivé.

Prvních pár tahů dalo připomenout, že jde o kubánský doutník se kterým se budu trochu přetlačovat. Tah nebyl úplně ideální, ale po pár potaženích se docela srovnal. Produkce dýmu spíš malá, ale zažil jsem i podstatně horší. Chuť tyto nedostatky doháněla. Hned od začátku příjemná chuť kubánského tabáku - lehce zemitého avšak nikoli silného. 

Oříšek a lehký popel

S ubývajícím doutníkem se přidával do chuti lískový oříšek. Nijak silně, jen zlehka ulpíval na jazyku a dotvářel požitek z kubánského doutníku. Popel nebyl úplně pevný a jednou odpadl zcela samovolně, potom jsem jej už odděloval sám. Doutník si zachoval svůj typický chuťový profil po celou dobu kouření a ke konci přidal i více dýmu.

Celkově tento doutník hodnotím jako podařený. Rozhodně vhodný pro kuřáky, kteří s kubánským doutníkem chtějí začít, nebo kouří středně silné doutníky.

Doba kouření: 45-60 minut
Délka: 12,4 cm
Průměr: 1,8 cm
Formát doutníku: Robusto
Velikost prstýnku: 50

Autor: Martin Wagner z xdoutniky.cz

Romeo y Julieta Short Churchill - 1988502 - Doutník Romeo e Julietta Short Chrchill

Doutník Romeo e Julietta Short Chrchill

Romeo y Julieta Short Churchill - 1988501 - Doutník Romeo e Julietta Short Chrchill

Doutník Romeo e Julietta Short Chrchill

Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.