Počet položek: 0 0,- CZK

Joya de Nicaragua Antaňo 1970 Machito

Malý a přesto okouzlující doutník Joya de Nicaragua Antaňo 1970 Machito. Vyukoušejte také!

Doutník Joya de Nicaragua Antaňo 1970 Machito

Doutníky malých formátů moc nevyhledávám. Mám rád doutníky větši se kterými si užiju minimálně hodinku a víc. Tento doutník mě ale docela zaujal. Machito vlastně není tak malý, ale působí tak. Délkou je jako Robusto, prstýnek má ale jen 42, tudíž 1,6 cm průměr. Tmavý krycí list napovídá, že půjde o silnější chuť, zkušenosti s dalšími doutníky z řady Antaňo 1970 to jen podporují.

Malý doutník se silným tělem

Doutník jsem seřízl V-Cut cutterem od Xikaru (jako vždy bez chyby) a zapálil tryskovým zapalovačem. Zapálení bylo otázkou chvilky, ale kupodivu jsem musel zapálení po pár potaženích upravit, protože mi doutník hořel nerovnoměrně. Přikládám to malé péči u zapálení, kdy jsem se nechal zmást malým průměrem. Každý doutník prostě potřebuje pěkně prohřát.

Chuť kořenitá s bylinkovým aroma, tabák silnější. Tak se to neslo určitě dvě třetiny kouření. Dýmu hromada. Kouřil jsem po RyJ Short Churchills a ten rozdíl byl výrazný. Těžko se mi hledalo něco víc a už jsem si v hlavě sumíroval poměrně krátkou, ale pochvalnou recenzi. Doutník je velmi dobrý, v chuti konzistentní, kořenitý a silnější - vhodný pro už trochu zkušenějšího kuřáka. Už jsem měl rozkouřenou poslední třetinu, sejmul jsem jedoduchý, ale pěkně zpracovaný (lehce embossovaný) prstýnek a najednou se v chuti přidala sladká mléčná čokoláda. No, takovou poslední třetinu s takovým nečakným chuťovým bonusem jsem snad nikdy neměl. Ten aftertaste se mě držel několik hodin a když jsem šel spát, tak jsem tu lehkou sladkost snad ještě cítil. 

Tento blend stojí za ochutnání a zkuste třeba právě Machito. Sám jsem zvědavý, zda se ta nečkená sladkost zase příště objeví.

Doba kouření: 30-40 minut
Délka: 12 cm
Průměr: 1,6 cm
Formát doutníku: Machito
Krycí list: Nikaragua Habano Criollo

Joya de Nicaragua Antaňo 1970 Machito - 1988509 -

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.