Počet položek: 0 0,- CZK

James Bond a doutníky

Jaké doutníky kouří James Bond a jaké můžeme vidět ve filmech s tímto legendárním agentem.

Doutníky, které kouří agent s povolením zabíjet 007 James Bond

James Bond byl vždy v knihách spíš "cigaretový"muž, ale stejně jako v knihách spíš popíjel whiskey se sodou a nikoli vodku – martini, tak i ve filmech se často objevoval s kubánskými doutníky.

Tady jsou všechny doutníky, které jsme mohli ve filmech s agentem 007 vidět:


Roger Moore jako James Bond s doutníkem ve filmu Žít a nechat zemřít

Montecristo Especial No.1 Cigar

Když Roger Moor vstoupil do série 007 ve filmu Žít a nechat zemřít mimo jiné ve svém kontraktu požadoval neomezný přísun kvalitních doutníků. A nejen to, dalším požadavkem bylo, že Bond doutníky kouří.

Ikonickým doutníkem tohoto dílu se stalo Montecristo Especial No. 1, který si zapaluje sprejem po likvidaci jedovatého hada a také jej používá při svérázném výslechu agentky Rosie Carver. Zemitý doutník s tóny vlhkého dřeva je rozhodně zajímavý.

 

 

 

 

 

The Montecristo No.3

V dalším filmu, kde se objevuje sir Roger Moore, Muž se zlatou zbraní, se délka doutníku radikálně zmenšuje. Důvod: producenti se bojí aby Bond nevypadal směšně. Sice nejde o Montecristo Media Coronas, Mooreův oblíbený doutník v civilu, ale No.3 je přeci jen kratší než No. 1

 

 

 

 

Romeo y Julieta Churchill

V roce 1965, ve filmu Thunderball, nabízí Q Bondovi doutník Romeo a Julieta v hliníkové tubě. Doutník však není zapálen, tuba je totiž dýchací zařízení, jeden z mnoha vynálezů Q. Přesto Romeo a Julieta patří mezi výrazné doutníkové brandy, které se v sérii objevují. 

 

Ve filmu Žiješ jenom dvakrát se doutník této značky objevuje také ( i když ne v ústech Jamese Bonda). 

 

 

 

 

 


  

 

A konečně Pierce Brosnan v předtitulkové scéně filmu Jeden svět nestačí doutník přijme od bankovního úředníka, avšak nevykouří, protože musí prchnout, a tak si Churchill od R&J vychutnal k Mojitu na Kubě ve filmu Dnes neumírej.

 

 

 

Daniel Craig byl zachycen s doutníkem neznámé značky při natáčení No Time To Die a vzhledem k tomu, že film stále nemá premiéru za sebou nemůžeme se radovat z návratu doutníků k takové ikoně jakým Bond beze sporu je.

Článek zpracován s použitím materiálu z The Gentleman´s Journal

 

 

 

James Bond a doutníky - 1988495 -
James Bond a doutníky - 1988496 -
James Bond a doutníky - 1988497 -
James Bond a doutníky - 1988498 -
Potvrzení zletilosti

Upozornění:

Tato stránka obsahuje tabákové výrobky a alkohol. Vstupem potvrzujete, že je vám více jak 18 let.